Світ мусить залишатися єдиним у підтримці України - Трюдо

Світ мусить залишатися єдиним у підтримці України - Трюдо

Укрінформ
Єдність глобальної спільноти у підтримці України критично важлива для перемоги над росією.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йшлося під час розмови між прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо і президентом України Володимиром Зеленським, заявили в офісі глави канадського уряду.

“Прем’єр-міністр підтвердив постійну значну підтримку Канадою України у її протистоянні російській агресії. Очільники обговорили важливість збереження міцної єдності серед союзників та подальшого підвищення ціни для росії через її незаконне та невиправдане вторгнення до України”, - йдеться у заяві.

Читайте також: Зеленський - Трюдо: Українці ніколи не сприймуть рішення щодо турбіни для Nord Stream

Зазначається, що співрозмовники обговорили “постійну підтримку Канадою України та роботу із партнерами-однодумцями із реагування на широкі глобальні наслідки російської незаконної та невиправданої війни”.

“Лідери рішуче засудили російські постійні, невибіркові та страхітливі обстріли цивільних та цивільної інфраструктури в Україні”, - зауважили у відомстві.

Читайте також: Рішення повернути Німеччині газову турбіну для Nord Stream було важким - Трюдо

Трюдо також “наголосив на мужності українського народу в спільному захисті своєї держави та свободи”.

“Прем’єр-міністр відзначив лідерство президента у захисті України та наших спільних демократичних цінностей”, - підсумували в офісі.

Читайте також: Фріланд пояснила рішення Канади про повернення турбіни «газпрому»

Як повідомлялося, Канада вирішила повернути Німеччині газову турбіну, побудовану в Канаді компанією Siemens Energy AG, що використовувалася в системі трубопроводу Nord Stream.

Рішення було прийнято попри заперечення уряду України, а також великої української діаспори в Канаді, які наголошували, що повернення турбіни підірве режим санкцій. У суботу міністр природних ресурсів Канади Джонатан Вілкінсон заявив, що тимчасовий дозвіл на експорт був виданий після тривалих обговорень з європейськими союзниками, а також із Міжнародним енергетичним агентством.

Читайте також: Німеччина домовилась з Канадою поки що про одну газову турбіну - уряд

Світовий конгрес українців подав позов до канадського суду через це рішення уряду країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-