Зеленський і Трюдо обговорили посилення санкцій проти рф після терактів в українських містах

Зеленський і Трюдо обговорили посилення санкцій проти рф після терактів в українських містах

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський подякував Прем’єр-міністру Канади Джастіну Трюдо за оборонну підтримку України та закликав посилювати санкційний тиск на росію після ракетних обстрілів мирних українських міст.

Про це глава держави повідомив у Твітері, передає Укрінформ.

«Поговорив з Прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Подякував за постійну потужну оборонну підтримку. Повторно наголосив, що міжнародна позиція щодо санкцій має бути принциповою. Після терактів у Вінниці, Миколаєві, Часовому Яру та ін. тиск треба посилювати, а не послаблювати», - зазначив Зеленський.

Читайте також: Боррель пояснив, чому вважає ефективними санкції ЄС проти росії

Як повідомлялось, на прохання Німеччини Канада прийняла рішення повернути газову турбіну Siemens Energy AGпісля технічного обслуговування для використання в російсько-німецькому газогоні Nord Stream 1. Рішення було прийнято попри заперечення уряду України. Міністр природних ресурсів Канади Джонатан Вілкінсон заявив, що тимчасовий дозвіл на експорт був виданий після тривалих обговорень з європейськими союзниками, а також із Міжнародним енергетичним агентством. Згодом з’явилися повідомлення про нібито дозвіл канадського уряду на ремонт турбін газопроводу протягом двох років, що, мовляв, дозволяє імпортувати та реекспортувати до шести турбін, які обслуговуються на заводи Siemens Canada у Монреалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-