Зеленський - Трюдо: Українці ніколи не сприймуть рішення щодо турбіни для Nord Stream

Зеленський - Трюдо: Українці ніколи не сприймуть рішення щодо турбіни для Nord Stream

Укрінформ
Українці ніколи не сприймуть рішення Канади щодо передачі Німеччині турбіни для «Північного потоку», яку віддали фактично в порушення санкційного режиму.

Про це під час вечірнього відеозвернення заявив Президент України Володимир Зеленський.

«Говорив сьогодні з Премʼєр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Звичайно, ми обговорили нашу співпрацю, і я подякував йому, подякував Канаді за підтримку. Але окремо наголосив на тому, що українці ніколи не сприймуть рішення Канади щодо турбіни для «Північного потоку», яку вирішено передати Німеччині фактично в порушення санкційного режиму. Це питання не просто про турбіну. Це питання про дотримання санкцій. Якщо зараз буде одне порушення, то лише питання часу, коли будуть і наступні. Росія спеціально це робить, шантажуючи газом і провокуючи порушення санкцій», - заявив Президент.

Читайте також: Канадський парламент хоче знати, чому уряд повернув турбіни газпрому

На думку глави держави, існує достатньо шляхів для транзиту російського газу у Європу, і кожна країна повинна зберігати принциповість.

Як повідомлялося, Канада вирішила повернути Німеччині газову турбіну, побудовану в Канаді компанією Siemens Energy AG, що використовувалася в системі трубопроводу Nord Stream.

Читайте також: Німеччина домовилась з Канадою поки що про одну газову турбіну - уряд

Рішення було прийнято попри заперечення уряду України, а також великої української діаспори в Канаді, які наголошували, що повернення турбіни підірве режим санкцій. У суботу міністр природних ресурсів Канади Джонатан Вілкінсон заявив, що тимчасовий дозвіл на експорт був виданий після тривалих обговорень з європейськими союзниками, а також із Міжнародним енергетичним агентством.

Читайте також: В Україні назвали рішення Канади повернути газпрому турбіну поганим прецедентом

Світовий конгрес українців подав позов до канадського суду через це рішення уряду країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-