Україна просить Австралію поділитися досвідом реабілітації військових

Україна просить Австралію поділитися досвідом реабілітації військових

Укрінформ
Для України при створенні Міністерства у справах ветеранів був би корисний досвід Австралії з реабілітації та соціальної адаптації колишніх військових.

Про це заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі у Канберрі з міністром у справах ветеранів Австралії Дарреном Честером, повідомляє Урядовий портал.

"Сьогодні ми підійшли до усвідомлення необхідності створення Міністерства у справах ветеранів в Україні. Досвід Австралії та, зокрема, Міністерства у справах ветеранів щодо реабілітації та соціальної адаптації ветеранів військової служби був би дуже цінним для нас", – сказала Климпуш-Цинцадзе.

Зазначається, що сторони обмінялися думками про спільні підходи та відмінності функціонування систем соціальної, психологічної та медичної реабілітації в Україні та Австралії, окремо були обговорені умови та можливості подальшого професійного розвитку військовослужбовців після їх звільнення зі служби.

Читайте також: Климпуш-Цинцадзе закликала відмовлятись від "кремлівських наративів"

"Важливо мати окрему інституцію, яка б опікувалася справами ветеранів з комплексними підходами до реабілітації фізичного, психологічного та соціального характеру", - наголосив австралійський міністр Честер.

Віце-прем’єр-міністр подякувала уряду Австралії за тверду і послідовну позицію щодо України, за рішучу підтримку суверенітету, територіальної цілісності та єдності держави, а також відзначила участь австралійської сторони у проекті з протезування в Україні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-