Штаб: троє бійців АТО поранені в

Штаб: троє бійців АТО поранені в "гарячій" Авдіївці

Карта
Укрінформ
Протягом минулої доби в результаті обстрілів позицій ЗСУ з боку російсько-терористичних угруповань в районі Авдіївки було поранено трьох українських військовослужбовців.

Про це поінформував у середу на брифінгу в УКМЦ речник Міноборони з питань АТО Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Внаслідок ворожих обстрілів 2 лютого троє українських військовослужбовців отримали поранення. Це відбулося в районі Авдіївки. Наших захисників було евакуйовано до військово-мобільного госпіталю, де їм надається кваліфікована медична допомога.  Стан здоров’я двох військовослужбовців задовільний, одного — середньої важкості”, - повідомив Гуцуляк. 

Читайте також: У зоні АТО від вибуху загинув український військовий

Речник МОУ зазначив, що протягом минулої доби російсько-окупаційні війська продовжували порушувати режим тиші, застосовуючи при цьому заборонене Мінськими домовленостями озброєння. 

На Луганському напрямку доба пройшла без обстрілів, натомість бойовики активізувалися на Донецькому напрямку.  

“Тут протягом доби відбулося 4 прицільні ворожі обстріли позицій захисників України. З близько 12-ї протягом 40 хвилин противник турбував захисників Лебединського вогнем з гранатометів та випустив 4 снаряди з мінометів калібру 82-мм. Після 15-ї години окупанти випустили 7 мін з мінометів калібру 82-мм по нашим військовослужбовцям в районі Павлополя”, - сказав Гуцуляк.

За його словами, найбільш гаряче минулої доби було поблизу Авдіївки. “Тут бойовики  російсько-окупаційних військ загалом протягом майже 4 годин двічі вели активні обстріли наших захисників із гранатометів  різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Також противник випустив в бік наших захисників 7 снарядів з мінометів калібру 82-мм”,  - зазначив речник МОУ з питань АТО.

У переважній більшості випадків військові ЗСУ вогонь у відповідь не відкривали. Лише у районі Авдіївки було “адекватно” придушено вогневу активність терористів зі стрілецької зброї, поінформував речник МОУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-