Український досвід блокування кремлівських рупорів - єдиний спосіб боротьби з інформаційними атаками, — Ткаченко

Український досвід блокування кремлівських рупорів - єдиний спосіб боротьби з інформаційними атаками, — Ткаченко

Укрінформ
Український досвід блокування кремлівських рупорів, який використала Німеччина, заблокувавши YouTube-канали пропагандистських ресурсів Russia Today та DFP — єдиний спосіб боротися з інформаційними атаками Кремля.

Про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко написав в своєму Telegram-каналі.

«Радий тому, що інформаційне поле Німеччини стане чистішим без бруду та брехні, що нав’язується кремлівською пропагандою. Український досвід заборони трійки каналів Медведчука, а також блокування пропагандистських соцмереж показує, що це — фактично єдиний спосіб боротьби з інформаційними атаками Кремля, на який він не може впливати», — прокоментував Ткаченко.

За словами міністра, весь цивілізований світ розуміє важливість протидії інформаційній агресії, фейкам та дезінформації, а кремлівські ЗМІ — не журналістика, а засоби масової дезінформації.

Читайте також: Центр стратегічних комунікацій: Підтримка ОПЗЖ кремлівської партії буде використана пропагандою РФ

Він також нагадав, що Кремль вливає сотні мільярдів рублів на розкрутку цих пропагандистських YouTube-каналів.

«На мою думку, це блокування не випадково сталося після виборів в Німеччині. Керівниця RT не каже, чому саме YouTube заблокував кремлівські рупори, хоча причину напевне знає. Можливо йдеться про чергове втручання Кремля в закордонний виборчий процес», — прокоментував він.

Читайте також: Першою ланкою протидії зовнішнім загрозам є стійкість та спроможності місцевої влади - Соловей

Як відомо, YouTube заблокував два німецьких канали – Russia Today (RT DE) і Der Fehlende Part (DFP), які належать державному пропагандистському холдингу РФ Russia Today. Ці канали видалили без можливості знову їх відновити.

Керівник Центру стратегічних комунікацій Ігор Соловей повідомив, що на окупованих територіях посилюється ізоляція регіону в цілому й інформаційна ізоляція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-