Відповідь США на російську кібератаку буде пропорційною – американський адмірал

Відповідь США на російську кібератаку буде пропорційною – американський адмірал

Укрінформ
США може запровадити цілий комплекс заходів у відповідь на кібератаку з боку Росії, у тому числі контратаку, яка буде пропорційною нападу.

Так прокоментував ситуацію колишній верховний головнокомандувач ОЗС НАТО американський адмірал у відставці Джеймс Ставрідіс, якого цитує видання Daily Star

"На мою думку, в разі серйозної кібератаки ми маємо зробити три речі. По-перше, і це очевидно, захиститися від неї. По-друге, ми маємо заявити світу про те, що сталося, щоб показати, що кожен такий кібертрюк буде виведений на чисту воду. І по-третє, ми мусимо відреагувати. Наша відповідь має бути пропорційною", - цитує видання слова американського адмірала.

При цьому Ставрідіс підкреслив, що на тлі кіберзагроз з боку Москви, Пекіна і навіть Пхеньяна у Вашингтоні вважають, що найбільшу небезпеку становить саме Росія. Наприклад, хакер Guccifer 2.0, який був причетний до витоку листів Демократичної партії США на важливому етапі президентських виборів у США, за даними американської розвідки, є прикриттям для російських спецслужб.

Самі ж росіяни відкидають звинувачення американської сторони, ба більше - трактують їх як загрозу власній кібербезпеці. Зокрема, російське державне агентство РІА "Новости" у суботу оприлюднило інформацію з посиланням на неназване джерело у Білому домі, яке підтвердило намір США завдати кіберудару для захисту власних інтересів "у той час і в тому місці, де ми самі виберемо".

У цьому зв'язку видання поспішило процитувати речника президента РФ Дмитра Пєскова, який заявив, що в разі виявлення кіберзагроз Москва матиме повне право висунути Вашингтону відповідні звинувачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-