Австралія відхилила пропозицію Нової Зеландії прийняти 150 шукачів притулку

Австралія відхилила пропозицію Нової Зеландії прийняти 150 шукачів притулку

Укрінформ
Прем’єр-міністр Австралії Малколм Тернбулл черговий раз відкинув пропозицію Нової Зеландії прийняти 150 шукачів притулку із центрів утримання біженців, які розміщені за межами країни.

Про це пише The Guardian.

«Врегулювання ситуації за допомогою такої країни як Нова Зеландія буде використовуватися тими, хто займається контрабандою людей, як маркетингові можливості», – сказав прем'єр.

Ситуація з біженцями ускладнилася після того, як уряд Папуа-Нової Гвінеї заявив, що австралійський центр утримання шукачів притулку на Манус-Айленді буде закритий, оскільки Верховний суд країни визнав його неконституційним. Водночас сторони не дійшли згоди щодо відповідальності за сотні осіб, які перебували у таборі. Готовність розмістити шукачів притулку у міграційних таборах на Науру висловила влада Науру, однак остаточне рішення ще не прийняте.

Прем’єр-міністр Австралії Малколм Тернбулл та міністр міграції Пітер Даттон прокоментували ситуацію з посиланнями на питання національної безпеки.

«Ми не можемо дозволити, щоб емоції стосовно людей, які потрапили у важкі обставини, затьмарили наші судження. Наша національна безпека має бути на першому місці», – заявив Тернбулл.

У свою чергу прес-секретар міністра імміграції Нової Зеландії Майкл Вудхаус зауважив, що попередня пропозиція його країни прийняти 150 осіб, які шукають притулку залишається в силі.

Як повідомляв Укрінформ, Австралія може закрити для мігрантів табори на островах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-