Росія залишає в Сирії ракети С-400

Росія залишає в Сирії ракети С-400

Укрінформ
Росія не буде виводити з Сирії зенітно-ракетні комплекси С-400.

Про це заявив глава адміністрації президента РФ Сергій Іванов, передає ТАСС.

"Ми залишимо (в Сирії) цілком надійне прикриття свого контингенту, меншою його частини - прикриття з повітря, з моря і з суші", - заявив він, відповідаючи на питання про те, чи залишить РФ у Сирії С-400.

За словами Іванова, засоби протиповітряної оборони залишаться для того, щоб забезпечити надійне прикриття Сирії контингенту. Крім зенітних комплексів, на базі залишать засоби, необхідні для оборони від можливих загроз із моря і з суші.

Рішення розмістити в Сирії комплекси С-400, які вважаються одним із найбільш новітніх засобів ППО, що стоять на озброєнні Росії, було ухвалено після того, як російський бомбардувальник Су-24 був збитий турецьким винищувачем F-16.

Як відомо, у понеділок ввечері Путін оголосив, що з 15 березня розпочнеться виведення основних російських сил з Сирії. При цьому пункти базування російських військових у Сирії - морської у Тартусі і авіаційний на аеродромі Хмеймім – за словами Путіна, функціонуватимуть у колишньому режимі.

Перші літаки вже вилетіли до Росії. При цьому в міністерстві оборони РФ азначили, що залишилися сили продовжать удари по об'єктах екстремістської організації "Ісламська держава", забороненої в багатьох країнах, включаючи Росію.

Фото: mil.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-