“Північний потік-2”  загрожує енергетичній безпеці трьох країн – Дуда

“Північний потік-2” загрожує енергетичній безпеці трьох країн – Дуда

Укрінформ
Газопровід “Північний потік-2”  має не економічне, а політичне підгрунтя.

До того ж він суперечить європейському законодавству і загрожує енергетичній безпеці Польщі, України та Словаччини та інших країн. На цьому під час спільної прес-конференції у Брюсселі з президентом Європейської ради Дональдом Туском заявив президент РП Анджей Дуда, інформує власний кореспондент Укрінформу.

“Треба поставити базове запитання: для чого ця інвестиція?  Відповідь є наступною: на наше (Польщі. - Ред.) переконання, вона не тільки має політичний характер, але й додатково  суперечить європейському законодавству, ставить під сумнів енергетичну солідарність у межах Європи,  б’є по енергетичній безпеці не лише Польщі, але й України, Словаччини й інших країн”, - підкреслив Дуда.

За його словами, ця інвестиція не має жодного економічного обгрунтування, оскільки й нині Росія повністю не використовує вже існуючі шляхи постачання газу з РФ до Європи.

Президент РП зазначив, що Варшава робитиме все можливе на засідання ЄС, щоб представляти і відстоювати реальні аргументи щодо цього питання. Він висловив сподівання, що європейська солідарність переможе над інтересами окремих зацікавлених сторін.

Нагадаємо, на початку вересня створено консорціум щодо будівництва третьої і четвертої ниток “Північного потоку”. До його складу увійшли шість учасників: Газпром, німецькі E.ON і BASF/Wintershall, австрійська OMV, французька Engie і англо-голландська Shell. За словами керуючого директора першого проекту Nord Stream AG Маттіаса Варніга, Газпром отримає в консорціумі 51%, решта партнерів - по 10%, а Engie - 9%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-