У Польщі хочуть прибрати останню згадку про Сталіна, а в РФ відбулась хода з його іконою

У Польщі хочуть прибрати останню згадку про Сталіна, а в РФ відбулась хода з його іконою

Відео
Укрінформ
У місті Цибінка, що на заході Польщі, з огорожі цвинтаря радянських солдатів планують демонтувати барельєф Йосипа Сталіна - останній меморіальний знак радянського диктатора на території країни.

Про це інформує польське видання Rzeczpospolita.

За словами директора відділу громадянських справ та питань іноземців Любуського воєводства Польщі Павела Клімчака, барельєф, очевидно, буде демонтувано наступного року.

На необхідності його демонтажу віддавна наполягає Інститут національної пам’яті Польщі.

Начальник національного відділу ROPWiM Адам Сівек зауважує, що щодо цього рішення орган не консультуватиметься з росіянами, а просто поінформує посольство РФ у Варшаві про демонтаж.

Раніше посол Росії у Польщі Сергій Андреєв вже заявляв, що цей барельєф Сталіна не потрібно демонтувати. Сама ж РФ постійно критикує Польщу за демонтажі пам’ятників радянської доби, називаючи це "вакханалією".

Тим часом православні російські комуністи та сталіністи відсвяткували річницю з дня народження радянського диктатора Йосипа Сталіна, пройшовши колоною разом з іконою, на якій той зображений в оточенні своїх наближених, передає "Апостроф". Учасники "акції" також поклали квіти до могили Сталіна.

А в Пензі місцеві комуністи 21 грудня відкрили "Сталінський центр", який займатиметься "вивченням і модернізацією досвіду побудови соціалізму в СРСР", передає ЛIГАБiзнесIнформ. Центр буде також займатися вивченням творчості Йосипа Сталіна, пропагувати морально-етичні норми радянського суспільства і протидіяти "руйнівному впливу постмодернізму в культурі та мистецтві".

Фото: penza-press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-