ОАЕ відкривають посольство в Україні

ОАЕ відкривають посольство в Україні

Укрінформ
Уряд ОАЕ ухвалив рішення про підвищення рівня дипломатичних відносин з Україною шляхом відкриття у Києві посольства Об'єднаних Арабських Еміратів.

Про це було оголошено на черговому засіданні Кабінету міністрів ОАЕ 10 березня, яке відбулося під головуванням віце-президента і прем'єр-міністра ОАЕ, правителя Дубая шейха Мохаммеда бін Рашида Аль Мактума, повідомляє еміратське державне інформагентство WAM.

"Було схвалено розширення закордонних дипломатичних місій ОАЕ з низкою братніх і дружніх країн. ОАЕ відкриють посольство в Україні та підвищать статус своїх консульств у Бразилії, Іспанії, США, Італії та Іраку до генеральних консульств", - йдеться у повідомленні.

Домовленість про відкриття еміратського дипломатичного представництва в Києві була досягнута на найвищому рівні, зокрема під час офіційного візиту Президента України Віктора Януковича до ОАЕ у листопаді 2012 року і його переговорів з президентом Еміратів шейхом Халіфою бін Заїдом Аль Нагаяном.

Нагадаємо: товарообіг між Україною та ОАЕ у минулому році зріс на 11% у порівнянні з 2011 роком і становив 652,1 млн доларів США. Основу українського експорту до Еміратів (414,25 млн доларів США) складають чорні метали і вироби з них (259 млн доларів США), сільськогосподарська продукція і зернові (96,5 млн доларів США), а також продукція машинобудування (8 млн доларів США). Еміратський імпорт в Україну (68,28 млн доларів США) на 33,5% складається з пластмас і полімерних матеріалів, 22,9% - кави і чаю, інше - продукція машинобудування.

Обсяг прямих інвестицій в економіку України з Об'єднаних Арабських Еміратів станом на 1 жовтня 2012 року склав 24,4 млн доларів США.

Дипломатичні відносини між Україною та ОАЕ були встановлені 16 грудня 1992 року. Посольство України в ОАЕ розпочало свою діяльність з січня 1994 року. З квітня 2012 року в Дубаї працює консульство України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-