Дієтологиня розповіла про користь квашеної капусти

Дієтологиня розповіла про користь квашеної капусти

Укрінформ
Квашена капуста містить  вітаміни, які попереджають виникнення багатьох захворювань шлунково-кишкового тракту, включно з виразковою хворобою шлунка та дванадцятипалої кишки.

Про це на своїй Фейсбук-сторінці розповіла дієтологиня Світлана Фус, передає Укрінформ.

За її словами,  квашена капуста більш корисна для повноцінного харчування, ніж сирий овоч. Це головним чином через молочну кислоту, що виділяється бактеріями в процесі бродіння капусти. Саме вона зберігає вітаміни і мікроелементи в овочі.

В квашеній капусті міститься в кілька разів більше вітаміну P, ніж у свіжому овочі. З 300 грамів такої  капусти  отримуємо добову норму вітаміну С, а всього  1 столова ложка квашеної капусти  має добову норму вітаміну К, який необхідний для нормального згортання крові.

«Молочна кислота і клітковина квашеної капусти покращують мікрофлору і допомагають відновити здоровий баланс корисних бактерій в кишечнику, таким чином нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту. Це важливо для підтримки нормальної роботи імунної системи», - йдеться у дописі.

Також капуста  містить мінерали: кальцій, магній, залізо, калій, а ще капустяний сік, багатий вітаміном U, використовують при лікуванні виразки шлунку, харчової алергії і бронхіальної астми. Крім цього, в білокачанній капусті високий вміст фітостеролів (допомагає зменшити концентрацію холестерину, покращує його виведення з організму) та відносно високий вмісті сірки (позитивно впливає на зовнішній вигляд волосся, шкіри та нігтів).

Дієтологиня зауважує, що  всі квашені продукти містять багато солі, тому вживати їх у великій кількості не рекомендовано.

Читайте також: Що їсти, щоб зберегти здоров’я – поради доктора натуропатії

Водночас лікарка-дієтологиня Оксана Скиталінська роповідає, що для здоров’я ШКТ необхідно:

1.  Харчування, яке впливає на відновлення слизової оболонки шлунка:

-  легкозасвоюваний білок (нежирні м'ясні або рибні тефтельки, омлети);

-  протизапальні жири (риб'ячий жир, насіння льону та лляна олія, малесенький шматок промороженого сала);

-  вітаміни, які відновлюють слизову (А і Е, продукти, багаті каротинами - печений гарбуз, пюре з тушкованої моркви та червоного перцю, зелень петрушки);

-  вітамін С, який сприяє синтезу колагену та відновленню кровообігу в слизовій (слабкий настій шипшини, зелень петрушки);

-  - вітаміни групи В, які сприяють нормальній іннервації (пивні дріжджі, а також страви з печінки, вівсяна та гречана каші).

2. Антистресовий спосіб життя: прогулянки на свіжому повітрі, теплі ванни з додаванням ароматних трав та хвойного екстракту, дихальні вправи,  короткий курс природніх «адаптогенів» (пити зелений якісний чай зранку, чай з лимонника, вживання ягід),  довгий і глибокий сон  тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-