Що їсти, щоб зберегти здоров’я – поради доктора натуропатії

Що їсти, щоб зберегти здоров’я – поради доктора натуропатії

Укрінформ
Доктор натуропатії Майкл Мюррей рекомендує почати рік з правильного харчування, що стане фундаментом для підтримки здоров’я.

Про це доктор натуропатії розповідає на своєму сайті, передає Укрінформ.

Майкл Мюррей радить виключити з раціону рафінований цукор, біле борошно та інші джерела простих цукрі, адже вони стають причиною підвищення цукру в крові. Надалі це призводить до зростання ризику ожиріння, діабету другого типу та ранньої смерті.

Натомість він радить щодня споживати щонайменше п’ять порцій овочів та дві фруктів, що є джерелом важливих для імунітету поживних речовин. Порцією можна вважати одну склянку сирих овочів чи фруктів, або ½ склянки варених чи приготованих у інший спосіб. 

Також доктор натуропатії  зауважує, що варто обмежити споживання м’яса та продуктів тваринного походження, оскільки вони підвищують ризик серцевих захворювань. Якщо вирішили їсти червоне м'ясо, то обирайте пісні шматки, уникайте занадто жирного, споживайте щонайбільше 85–110 г  м’яса на день. Купуйте м'ясо худоби, вирощеної та траві чи на вільному випасі, або дичину.

Крім вирощеної у природних умовах птиці  необхідно зосередитись на органічних харчових продуктах. Рекомендовано споживання мононенасичених жирів із горіхів, насіння, авокадо та оливкової олії, а ще омега-3 з риб'ячої олії та насіння льону.

Читайте також: Дієтологиня розповіла про продукти, які задовольняють потребу організму в вітаміні С

Важливо обмежити споживання солі, що у надмірній кількості може підвищити  в деяких людей артеріальний тиск та ризик захворювання на рак. Для того, щоб зменшити споживання є декілька порад: зі столу прибрати сільничку, не додавати сіль під час приготування їжі, скористатись замінниками солі з хлоридом калію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-