Львів’яни  за місяць зібрали рекордну кількість органіки, яку переробляють на добриво

Львів’яни за місяць зібрали рекордну кількість органіки, яку переробляють на добриво

Фото
Укрінформ
Упродовж жовтня на Львівську міську станцію компостування надійшла рекордна кількість органічних відходів, а саме 1451 тонна. Тут їх переробляють на корисне добриво.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

Зазначається, що з усієї зібраної органіки 244 тонни становлять харчові відходи від бізнесу, а  315 тонн – від населення. Також на переробку надійшло 700 тонн листя і 192 тонни гілля. Всі ці відходи замість того, щоб потрапити на сміттєзвалище, перетворилися на корисний компост, який підживить рослини не лише в місті, а й за його межами.

У комунальному підприємстві інформують, що кількість харчових і садово-паркових відходів, які отримають друге життя, у жовтні на 126% більше, ніж у вересні, та на 57% - ніж за весь 2020 рік.

Читайте також: У Житомирі школярів навчають створювати альтернативу пластику

Як повідомляв Укрінформ, з червня 2020 року в Львові розпочала роботу перша в Україні муніципальна компостувальна станція органічних відходів. Сюди щодня привозять понад 20 тонн органічного сміття від мешканців, ресторанів, продовольчих та комунальних підприємств, а уже через 3-4 місяці, після процесу компостування – отримують екологічно чисте добриво, яке агрофірми та й самі містяни використовують для покращення якості ґрунту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-