У Франції вилучають з продажу небезпечні продукти харчування

У Франції вилучають з продажу небезпечні продукти харчування

Укрінформ
У Франції вилучають з продажу загалом понад 7 тис. найменувань небезпечних продуктів харчування, які можуть містити пестициди.

Таку статистику Генерального директорату з питань конкуренції, споживання та боротьби з шахрайством Міністерства економіки, фінансів та відновлення Франції оприлюднило видання Le Parisien, передає кореспондент Укрінформу.

Зокрема, цього тижня французький регулятор вилучив з продажу десятки видів морозива, яке може становити загрозу здоров'ю.

Загалом, після проведення розслідувань, нині у процесі вилучення з торговельних мереж перебувають, за даними Генерального директорату, понад 7 тисяч найменувань продуктів харчування через можливу присутність у насінні кунжуту, що входить до складу цієї продукції, перевищеної норми пестицидів.

Читайте також: На Прикарпатті печуть хліб на диких дріжджах

Серед таких товарів називаються морозиво, шоколад, печиво, хумус, бісквіти, і навіть хліб.

Про можливу небезпеку такої продукції санітарний контролюючий орган Франції отримав інформацію від бельгійських колег ще на початку вересня 2020 року.

Перелік небезпечних продуктів харчування постійно оновлюється. Громадяни можуть подати сигнал про підозри про неналежну якість продукції через спеціальний сайт.

Із започаткуванням цієї онлайн-служби захисту споживачів на початку весни, повідомлення про небезпечну продукцію на сайті вже розмістили понад 100 тис. громадян.

Фото з відкритих джерел та twitter.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-