Студенти з Німеччини створили сумки з фруктової шкірки

Студенти з Німеччини створили сумки з фруктової шкірки

Укрінформ
Сумки розчиняються у воді й можуть використовуватися для удобрення рослин.

Про це повідомляє Dezeen, передає Укрінформ.

Студенти Лобке Бекфельд та Йоганна Хехемейер-Кюртен розробили напівпрозорі сумки з двох типів відходів – шкірки фруктів, що залишились від виробництва соків, а також  коротких  целюлозних волокон з місцевої текстильної фабрики.

Ключовим складником виробу є пектин – гелеутворювач, який витягується із клітинних стінок відходів плодів. Він діє як природне сполучна речовина. До нього додають целюлозні волокна довжиною менш ніж 5 міліметрів. Далі  суміш заливають теплою водою та залишають на п’ять днів у формі, щоб вона затверділа.

За словами винахідниці Хехемейер-Куртен, відсоток целюлози, а також довжина і щільність волокон визначають структуру та рівень прозорості та еластичності матеріалу. У свою чергу натуральні пігменти пропонують різноманітні кольори від світлого до темного, від напівпрозорого до непрозорого, від тьмяного до мерехтливого.

Читайте також: У Львові відкрилась соціальна крамниця вживаних речей

Непридатні для використання сумки можна утилізувати, розчинивши у теплій воді. Також целюлозу можна відфільтрувати за допомогою сита. Це дозволить використовувати  її повторно, а пектин може слугувати добривом для рослин.

Фото: Pixabay

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-