Психолог не радить працювати у ліжку на «дистанційці»

Психолог не радить працювати у ліжку на «дистанційці»

Укрінформ
Під час дистанційної роботи чи навчання у період пандемії слід дотримуватися такого ритму дня, який був до того, аби уникнути депресії.

Про це заявила польський психолог, голова фонду «Обличчя депресії» Анна Моравська-Боровєц в ефірі Польського радіо, повідомляє Укрінформ.

Психолог зазначила, що, відповідно до попередніх результатів досліджень, проведених спеціалістами Люблінського католицького університету, під час пандемії у Польщі удвічі збільшилась кількість пацієнтів з депресією. Аби уникнути цього, Моравська-Боровєц радить дотримуватись психічної гігієни.

Зокрема, за її словами, не слід займатись роботою або навчанням у ліжку, оскільки це спричиняє проблеми зі сном.

«Ліжко – це місце, що має асоціюватися виключно зі сном, відпочинком, тому в ліжку ми не працюємо ані з телефоном, ані з комп’ютером, бо це матиме вплив у вигляді безсоння», - підкреслила фахівець.

Читайте також: Дисбаланс і внутрішнє вигоряння – як себе порятувати?

Психолог додала, що безсоння призводить до погіршення настрою і депресії.

Голова фонду «Обличчя депресії» рекомендує щодня після дистанційної роботи чи навчання виходити з дому, а також займатися фізичними вправами.

Читайте також: Соціальний психолог: Ще рік у такому режимі й спілкування вживу стане фактором стресу

Важливо, за її словами, підтримувати постійний ритм дня - йдеться про дії, які ми виконуємо після того, як прокидаємось. «Слід вмитися, подбати про себе – це ніби банальні речі, але дуже важливо вранці поголитися чи зробити макіяж, подбати про себе, оскільки, коли ми дивимось на себе в дзеркало і бачимо, наскільки ми недоглянуті, то цей образ впливає на погіршення настрою і підсвідомо впливає на зниження самооцінки», - пояснює психолог.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-