Соціальний психолог: Ще рік у такому режимі й спілкування вживу стане фактором стресу

Соціальний психолог: Ще рік у такому режимі й спілкування вживу стане фактором стресу

Укрінформ
Соціальний психолог Олег Покальчук вважає, що спілкування в тому вигляді, яке було для нас звичним у період до пандемії Covid-19, більше не буде.

Таку думку Покальчук висловив в інтерв’ю Укрінформу у відповідь на запитання, чи справді живе спілкування стане новим видом розкошів.

"Не факт. Спілкування вживу стане фактором стресу, якщо пройде ще рік у такому режимі. Будуть створюватися стабільні маленькі кола спілкування "по бартеру”. А “спілкування кування” в доковідному вигляді як такого, думаю, більше не буде", - сказав він.

Покальчук розповів, що наразі досліджує зміни в системі цінностей, і висловив думку, що в цілому суспільна поведінка людей буде спрощуватися і примітивізуватися.

"Що ж до цінностей, то вони залишаться хіба що в церкві. Ви ж бачите, що ті країни, які десятиліттями подавали себе як речники цінностей, коли справа заходить про їхні шкурні інтереси, моментально забувають про пріоритет цінностей. То вони нам, убогим, продають їх, як секонд-хенд", - вважає соціальний психолог.

Читайте також: Карантин зробив людей невразливими до маніпуляцій - соціальний психолог

Як повідомлялося, у зв'язку зі зростанням захворюваності та смертності від коронавірусу Київ із понеділка, 5 квітня, запроваджує більш суворі обмеження.

За словами мера Києва Віталія Кличка, з понеділка, 5 квітня, столиця закриває всі школи і дитячі садочки. Увесь громадський транспорт – і наземний, і метро – працюватиме за спеціальними перепустками пасажирів. Тобто, виключно для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури.

Читайте також: Олег Покальчук: Ми не можемо навести лад навіть у своїй голові, тому й живемо у нескінченному кіно Кустуріци

У Київській міській державній адміністрації не виключають, що карантин у Києві можуть продовжити після 16 квітня, якщо ситуація із захворюваністю на коронавірус не покращиться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-