Естонський політик - про проліт ракети над Польщею: НАТО не має толерувати будь-які вторгнення

Естонський політик - про проліт ракети над Польщею: НАТО не має толерувати будь-які вторгнення

Укрінформ
Голова комітету із закордонних справ парламенту Естонії Марко Міхкельсон вважає, що НАТО не повинне толерувати будь-які вторгнення, а країни-члени мають запобігати порушенням свого повітряного простору.

Про це Мікхельсон заявив на пресконференції в Укрінформі на тему "Допомога парламентської дипломатії Естонії Україні у протистоянні агресії РФ: ключові ініціативи, досягнення та вивчені уроки".

"НАТО не повинне толерувати будь-які вторгнення, які стосуються нашої безпеки. Моя особиста позиція полягає в тому, що країни-члени НАТО - Польща та будь-які інші повинні докладати всіх зусиль, щоб запобігати порушенням нашого повітряного простору", - зазначив Мікхельсон.

Він нагадав, що інцидент у Польщі був не першим випадком порушення повітряного простору країни-члена НАТО - раніше подібна ситуація була в Румунії.

"Росія постійно тестує нашу реакцію, відтак ми повинні захищати не лише кожний дюйм нашої землі, а й також діяти відповідно у повітряному просторі", - підкреслив Мікхельсон.

Читайте також: Естонія завершує роботу над безпековою угодою з Україною

Як повідомлялося, російська ракета у ніч на 24 березня о 05:23 (за київським часом) порушила повітряний простір Польщі в районі населеного пункту Осердув Люблінського воєводства і пробула у ньому 39 секунд.

В Оперативному командуванні ЗС Польщі повідомили, що російська ракета на 100% залишила повітряний простір Польщі, її не було потреби збивати, оскільки відповідні сили контролювали траєкторію польоту.

У ніч на 24 березня війська РФ завдали чергового масованого удару по Україні. Сили ППО знищили 43 повітряні цілі: 18 із 29 крилатих ракет та 25 із 28 ударних дронів «Шахед».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-