В Індії викрили схему торгівлі людьми, яких відправляли воювати в Україну на боці Росії

В Індії викрили схему торгівлі людьми, яких відправляли воювати в Україну на боці Росії

Укрінформ
В Індії у четвер викрили «велику мережу торгівлі людьми», яка відправляла молодих людей до Росії, обіцяючи роботу, після чого їх змушували брати участь у війні проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на дані індійського Центрального бюро розслідувань (CBI).

В рамках цієї схеми до Росії із Індії наразі відправлені близько 35 осіб, що майже удвічі перевищує цифру 20 (осіб), про яку раніше заявляли в індійському МЗС, зазначили в СВІ.

Щонайменше двоє чоловіків, які поїхали до Росії, аби працювати там «помічниками» в армії, загинули під час війни в Україні, повідомили їхні родини. Дехто з інших жертв торгівлі людьми зазнав тяжких поранень у зоні бойових дій. У посольстві Індії в РФ підтвердили загибель лише однієї людини.

Торговці людьми, які діяли у кількох штатах Індії, знаходили людей через соціальні мережі та за допомогою місцевих агентів, йдеться у заяві розвідки.

«Громадяни Індії, які стали жертвами торгівлі людьми, були навчені бойовим навичкам і відправлені на передові бази у зоні російсько-української війни всупереч їхньому бажанню», – зазначили у CBI.

Читайте також: Росія вербує мігрантів, щоб уникнути мобілізації перед виборами президента - британська розвідка

У відомстві поінформували, що наразі тривають обшуки в кількох місцях, у тому числі в столиці Нью-Делі та фінансовій столиці Мумбаї. В учасників мережі торгівлі людьми вже було вилучено 50 мільйонів рупій (605 тисяч доларів США) готівкою, а також деякі документи та електронні записи. Окрім цього, деякі підозрювані були затримані для здійснення допиту.

Як повідомляв Укрінформ, 6 березня семеро громадян Індії у відеозверненні заявили, що російська влада змушує їх воювати на війні в Україні на боці Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-