Росія вербує мігрантів, щоб уникнути мобілізації перед виборами президента - британська розвідка

Росія вербує мігрантів, щоб уникнути мобілізації перед виборами президента - британська розвідка

Укрінформ
Влада Росії хоче завербувати більше мігрантів для відправки їх на війну в Україні, щоб уникнути внутрішньої мобілізації напередодні президентських виборів у 2024 році.

Про це в соцмережі Х (колишній Твіттер) повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Як зазначається у зведенні, станом на кінець червня 2023 року Росія зверталася до громадян сусідніх країн з оголошеннями про найм осіб для війни в Україні.

Читайте також: Буданов закликав українців не боятися нової хвилі мобілізації у Росії

У Вірменії та Казахстані були помічені онлайн-реклами, які пропонували 495 000 рублів ($5140) початкових платежів і зарплати від 190 000 рублів ($1973). У Костанайській області північ від Казахстану робилися спроби вербування, залучаючи етнічне російське населення.

Принаймні з травня 2023 року Росія пропонувала мігрантам із Центральної Азії воювати в Україні, обіцяючи прискорене отримання громадянства та зарплати до 4160 доларів.

Повідомляється, що в узбецьких мігрантів-будівельників у Маріуполі відібрали паспорти після прибуття та змусили приєднатися до російської армії.

«У Росії проживає щонайменше шість мільйонів мігрантів із Центральної Азії, яких Кремль, ймовірно, розглядає як потенційних призовників. Росія, ймовірно, хоче уникнути подальших непопулярних заходів внутрішньої мобілізації напередодні президентських виборів 2024 року. Залучення іноземних громадян дозволяє Кремлю отримувати додатковий персонал для своїх військових дій в умовах зростаючих втрат», - вважає британська розвідка.

Читайте також: У Казахстані намагаються вербувати «добровольців» на війну РФ з Україною

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка розповіла про ризики армії РФ, пов’язані із віссю навколо Куп’янська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-