Буданов закликав українців не боятися нової хвилі мобілізації у Росії

Буданов закликав українців не боятися нової хвилі мобілізації у Росії

Укрінформ
Не варто сильно боятися того, що у РФ можуть оголосити восени мобілізацію і набрати до війська 450 тисяч осіб.

Про це у інтерв’ю ТСН заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, передає кореспондент Укрінформу.

«Вони розглядають зараз варіант оголосити восени мобілізацію і мобілізувати додатково 450 тисяч осіб. Цього не слід так сильно боятися. У нас (чомусь – ред.) вважають, що була тільки минула мобілізація минулої осені, коли призвали близько 350 тисяч. Це неправда, далі продовжилася прихована мобілізація. І щомісяця РФ призивала від 20 до 22 тисяч», - сказав він.

Буданов зазначив: якщо підрахувати кількість росіян, яких забрали на фронт у рамках прихованої мобілізації, то, за цими даними, вже мінімум 160 тисяч осіб мобілізували за цей період.

«Нічого страшного, як бачите, не сталося. І ці 450 (тисяч мобілізованих - ред.), якщо наважаться, утилізує українська земля», - запевнив керівник ГУР.

Читайте також: Буданов: Серед тих, хто керує РФ, одиниці підтримують війну в Україні

Відповідаючи на питання щодо наявності у РФ резервів, Буданов зауважив, що у Росії щодо цього «порожнеча, нічого».

За його словами, раніше у РФ була сформована 25-та армія як стратегічний резерв, яка мала за всіма їхніми документами бути приведена у боєздатний стан і взагалі бути перекинута (на фронт – ред.) до жовтня.

«Знаєте, що сталося? Вона вже станом на зараз, недоукомплектована абсолютно, без навчання, бере участь у бойових діях. І вона пішла не на підсилення, що цікаво, а на заміну 41-ї, яка почала свій повільний рух у південному напрямку», - сказав Буданов.

Окремо очільник воєнної розвідки поінформував, що є величезна різниця між планами, які росіяни озвучують, і реальним виконання державного оборонного замовлення. «Те, що вони виготовляють, абсолютно не покриває їхні потреби на фронті», - запевнив він.

Водночас, за даними української розвідки, у росіян є досить великі приховані резерви у золоті.

Читайте також: Війна має бути перенесена на територію Росії — Буданов

Як повідомлялося, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що у РФ можуть мобілізувати ще 450 тис. осіб.

Фото: spiegel.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-