Шторм у Бразилії: кількість загиблих зросла до 39, ще 68 зникли безвісти

Шторм у Бразилії: кількість загиблих зросла до 39, ще 68 зникли безвісти

Укрінформ
Кількість загиблих внаслідок сильних дощів у південному бразильському штаті Ріу-Гранті-ду-Сул зросла до 39 осіб, ще 68 людей вважаються зниклими безвісти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

В Управлінні цивільної оборони Ріу-Гранді-ду-Сул заявили, що щонайменше 24 тис. осіб були змушені залишити свої домівки, оскільки шторми торкнулися більше половини з 497 міст штату, який межує з Уругваєм і Аргентиною.

«Ці цифри можуть суттєво змінитися протягом наступних днів, оскільки ми отримаємо доступ до більшої кількості регіонів», — сказав журналістам губернатор Ріу-Гранді-ду-Сул Едуардо Лейте.

У кількох містах вулиці фактично перетворилися на річки, а дороги та мости зруйновані. Шторм також спровокував зсуви та часткове обвалення споруди дамби на малій гідроелектростанції.

Друга гребля в місті Бенту-Гонсалвіс також знаходиться під загрозою обвалу, повідомила влада, наказавши людям, які живуть поблизу, евакуюватися.

У Порту-Алегрі, столиці Ріу-Гранді-ду-Сул, річка Гуайба вийшла з берегів, затоплені вулиці.

Читайте також: У Кенії кількість загиблих через повені перевищила 200

Як повідомляв Укрінформ, із 29 квітня смертоносні шторми охопили південь Бразилії. Раніше було відомо про 29 загиблих та 60 зниклих безвісти осіб внаслідок негоди.

У Санта-Марія, одному з найбільших міст штату, в середу стався зсув грунту, місцева річка вийшла з берегів та змила мости та автошляхи. Крім цього, в четвер повінь та селеві потоки змусили владу штату Ріу-Гранді-ду-Сул призупинити навчання.

Фото: Jeff Botega/Agencia RBS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-