Глава МЗС Франції: Якщо Україна впаде, я б не робив великих ставок на Євросоюз

Глава МЗС Франції: Якщо Україна впаде, я б не робив великих ставок на Євросоюз

Укрінформ
Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне попередив, що Росія в разі своєї перемоги в Україні не зупиниться, тож Європа повинна постійно підтримувати нашу країну.

Як передає Укрінформ, про це Сежурне сказав у вівторок увечері в інтерв’ю телеканалу LCI

"Якщо ми зробимо крок убік перед тиском, що зростає в геометричній прогресії, перед силами, які хочуть напасти та вважають, що у них більше немає кордонів, це буде сигналом для цих сил, щоб вони йшли вперед", - заявив міністр.

Стосовно наслідків для Франції та Європи у разі перемоги Росії над Україною, Сежурне наголосив, що Москва не зупиниться.

"Ми повинні діяти зараз і продовжувати підтримувати Україну… Якщо Україна впаде, я б не робив великих ставок на Євросоюз", - зауважив він

Міністр знову пояснив тезу про "стратегічну невизначеність", яку вжив президент Макрон, коли назвав можливим у перспективі введення європейських військ в Україну.

"Під час цієї зустрічі ми обговорювали дії, які могли б призвести до наземних операцій. Але рамки дуже чіткі, і я хотів би повторити, що це перемога над Росією без ведення війни в Росії", - уточнив Сежурне.

Читайте також: Макрон закликав союзників України не бути боягузами

Він додав, що всі лідери країн знали про порядок денний конференції в Парижі, в тому числі про питання можливого розгортання сухопутних військ.

Як повідомляв Укрінформ, Франція запросила міністрів закордонних справ та оборони ключових країн-союзниць України, генсека НАТО Єнса Столтенберга й високого представника ЄС Жозепа Борреля взяти участь у відеоконференції 7 березня, щоб продемонструвати «єдиний фронт» і виробити конкретні пропозиції щодо посилення підтримки Києва.

Фото: MARVAUX/REA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-