Єврокомісія поновлює виплати Агентству ООН у справах палестинських біженців

Єврокомісія поновлює виплати Агентству ООН у справах палестинських біженців

Укрінформ
Єврокомісія вже наступного тижня виплатить Агентству ООН для допомоги палестинським біженцям перший транш із запланованої на 2024 рік допомоги в обсязі 50 мільйонів євро та збільшить гуманітарну допомогу мирному населенню Палестини на 68 мільйонів євро.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена в п'ятницю на сайті Європейської комісії.

«Європейська комісія сплатить 50 мільйонів євро для UNRWA (Агентство ООН для допомоги палестинським біженцям і організації робіт на Близькому Сході) та збільшить надзвичайну допомогу для палестинців на 68 мільйонів євро у 2024 році… Ця допомога буде імплементована через міжнародних партнерів, таких як Червоний Хрест та Червоний Півмісяць та надійде на додаток до допомоги у 82 мільйони євро, яка має бути виділена для UNRWA у 2024 році, що збільшить загальний обсяг такої допомоги до 150 мільйонів євро», - йдеться у документі.

Читайте також: Нетаньягу представив післявоєнний план управління сектором Гази

Крім того, Єврокомісія також додатково виділяє 125 мільйонів євро, що призначені для прямої гуманітарної підтримки палестинського населення у 2024 році, та перерахувала перші 16 мільйонів євро з цієї суми вже сьогодні.

Як нагадується у повідомленні, Єврокомісія прийняла рішення продовжити фінансування UNRWA з урахуванням оцінки ситуації, яка проводилася з 29 січня, після появи звинувачень на адресу кількох співробітників цієї Агенції ООН в участі у збройному нападі на Ізраїль 7 жовтня минулого року.

«Єврокомісія привітала розслідування в рамках Офісу внутрішнього нагляду ООН з тим, щоб пролити світло на серйозні звинувачення на адресу персоналу UNRWA, та створення незалежної наглядової групи для оцінки, чи Агентство робить усе можливе для забезпечення нейтральності та для відповіді на звинувачення у серйозних порушеннях», - наголошується у повідомленні Єврокомісії.

Керівництво самої Агенції ООН UNRWA погодилося з проведенням аудиту його діяльності із залученням незалежних міжнародних експертів, та посиленням контролю за персоналом, щоб запобігти подібним інцидентам у майбутньому.

Єврокомісія та UNRWA саме сьогодні підтвердили досягнення порозуміння із зазначених пунктів, після чого європейська сторона оголосила про поновлення фінансування діяльності цієї структури ООН та виплату першого траншу в 50 мільйонів євро для функціонування UNRWA у 2024 році.

Читайте також: Агентство ООН: Ізраїль блокує доставку до Гази критичної продовольчої допомоги

«Ми стоїмо поряд із палестинцями в Газі та по всьому регіону. Безневинні палестинці не мають платити ціну за злочини терористичної групи ХАМАС. Вони знаходяться у жахливих умовах, щодня піддають ризику власне життя внаслідок недостатнього доступу до продовольства та інших базових потреб. Саме тому ми посилюємо нашу підтримку цього року та виділяємо додатково 68 мільйонів євро», - зазначила з цього приводу президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Ізраїлю вимагає припинити діяльність UNRWA у Газі після виявлення участі співробітників цього Агентства ООН у терористичному нападі бойовиків ХАМАС на Ізраїль у жовтні минулого року. США та ще понад десять держав оголосили про припинення фінансування UNRWA.

Фото: eumetsat.int

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-