Агентство ООН: Ізраїль блокує доставку до Гази критичної продовольчої допомоги

Агентство ООН: Ізраїль блокує доставку до Гази критичної продовольчої допомоги

Укрінформ
В Агентстві ООН для допомоги палестинським біженцям (UNRWA) стверджують, що влада Ізраїлю не пропускає до сектору Гази життєво важливу продовольчу допомогу.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням наXinhua.

"Критично важливі поставки буде заблоковано через відсутність схвалення владою Ізраїлю доставки борошна з ізраїльського порту Ашдод до сектору Гази", – заявили в UNRWA.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Ізраїлю вимагає припинити діяльність UNRWA у Газі після виявлення участі співробітників цього Агентства ООН у терористичному нападі бойовиків ХАМАС на Ізраїль у жовтні минулого року. США, Канада та ще понад десять держав оголосили про припинення фінансування UNRWA.

Читайте також: ЮНІСЕФ називає сектор Гази найнебезпечнішим для дітей місцем

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила, що один із основних командних пунктів ХАМАС був розташований у тунелі, частково розміщеному під штаб-квартирою UNRWA в Газі. Однак в Агентстві зазначили, що не знали про існування цього тунелю.

Водночас UNRWA одразу після появи звинувачень звільнило всіх співробітників, підозрюваних у причетності до нападів ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-