Росія свідомо обрала війну, що вже має наслідки для всього світу - глава МЗС Франції

Росія свідомо обрала війну, що вже має наслідки для всього світу - глава МЗС Франції

Укрінформ
Міністр Європи та закордонних справ Франції Стефан Сежурне заявив, що Росія не лише свідомо завдає страждань українському народу, а також навмисне загострює світову продовольчу та енергетичну кризу.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це Сежурне сказав у своєму виступі на засіданні Генеральної Асамблеї ООН.

«Ця агресивна війна стосується не лише України. Вона має дуже серйозні наслідки для всього світу. Вже два роки Росія загострює продовольчу кризу. Вона навмисно обрала своєю мішенню сільськогосподарську систему України і щодня бомбардує її», - заявив французький міністр.

Тож дозволити Росії перемогти - «означає дозволити їй знищити українське сільське господарство і вкрасти українську землю».

Також Сежурне додав, що Росія свідомо обрала «годувати» свою армію замість того, щоб годувати власне населення.

На його думку, вибір Росії - це виснажити світ і спричинити голод, зокрема в Африці. Саме тому РФ цілеспрямовано блокує поставки зерна через Чорне море, а її епізодичні «кілька вантажівок з гуманітарною допомогою» не компенсують завданої шкоди і не допоможуть розпочати справжню боротьбу з голодом.

Читайте також: Росія отримує на ведення війни проти України мільярди доларів від експорту нафти і газу - ЗМІ

Наголосив Сежурне також і на загрозі енергетичній безпеці світу через російський шантаж.

«Ніхто не хоче світу, в якому міжнародні принципи та закони є лише чорнилом на папері, світу, в якому можна абсолютно безкарно нападати на свого сусіда», - заявив глава МЗС Франції, додавши, що настав час «прозріти».

Як повідомляв Укрінформ, глава МЗС Франції вважає, що перемога РФ лише заохотить Путіна переслідувати «експансіоністську химеру». Стефан Сежурне пояснив співвітчизникам, до яких наслідків може призвести гібридна війна Путіна в Європі, а також чому необхідно підтримувати Україну за будь-яку ціну та не піддаватися зневірі.

Фото: MARVAUX/REA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-