Понад 69% поляків вважають, що РП має збивати російські ракети в прикордонних регіонах

Понад 69% поляків вважають, що РП має збивати російські ракети в прикордонних регіонах

Опитування
Укрінформ
Польща має розпочати переговори з Україною і НАТО про збиття російських ракет, які летять в напрямку Польщі, в прикордонних регіонах України.

Таку думку мають більшість поляків (69,3%) за результатами відповідного опитування, проведеного центром IBRiS для польського видання Rzeczpospolita, передає Укрінформ.

На запитання, чи Польща повинна вести переговори з НАТО та Україною про забезпечення протиповітряної оборони прикордонної території України, аби мати змогу збивати російські ракети, що летять у бік Польщі, 37,6% респондентів відповіли «однозначно так», а 31,7% — «скоріше так».

Протилежну думку з цього приводу мають лише 17,6% респондентів. Зокрема, 9,1% відповіли на це запитання «безумовно ні», а 8,5% - «скоріше ні». Натомість 13,1% не визначилися з цього приводу.

Опитування було проведено 26-27 січня методом телефонного опитування (CATI) на вибірці 1070-ти респондентів.

Читайте також: У Польщі підіймали винищувачі F-16 через ракетний обстріл України

Як повідомляв Укрінформ, 29 грудня під час наймасштабнішого в 2023 році ракетного обстрілу України одна з російських ракет порушила повітряний простір Польщі. Однак усе вказує на те, що вона не впала, а залишила межі країни у напрямку України. Ракета пробула у повітряному просторі Польщі близько трьох хвилин і залетіла майже на 40 км углиб країни.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-