Повітряний простір Польщі порушила російська ракета - Генштаб ЗС

Повітряний простір Польщі порушила російська ракета - Генштаб ЗС

Укрінформ
Російська ракета у п’ятницю вранці порушила повітряний простір Польщі і все вказує на те, що вона не впала на території РП, а залишила межі країни.

Про це заявив після наради з президентом Польщі Анджеєм Дудою начальник Генштабу ЗС Польщі Вєслав Кукула, передає кореспондент Укрінформу. 

Як зазначив Кукула, це була важка ніч для України, оскільки Росія здійснила комбінований удар з метою перевантаження системи ППО країни. Зокрема, спочатку було запущено безпілотники, а згодом завдано ракетного удару, переважно з використанням літаків. За його словами, польські військові відстежували масштаб і напрями пуску російських ракет по території України.

“Одна з цих ракет перетнула польський кордон, а пізніше вийшла за його межі. Все на це вказує, хоча ми ще це підтверджуємо і перевіряємо на місцевості”,- наголосив Кукула.

Він зазначив, що військове командування Польщі перебуває у координації із силами НАТО, які також підтвердили факт порушення повітряного простору країни російською ракетою.

Читайте також: Дуда обговорив із Туском факт виявлення невідомого повітряного об’єкту над Польщею

У свою чергу, командувач Оперативного командування ЗС Польщі Мацєй Кліш повідомив, що польські сили контролювали всю траєкторію польоту ракети. Зокрема, російська ракета перебувала у повітряному просторі Польщі близько трьох хвилин, вона пролетіла углиб РП на 40 км. Надзвичайна подія трапилася близько восьмої ранку (за київським часом - ред.).

Він повідомив, що було задіяно усі як польські, так і союзницькі елементи системи ППО.

Генерал повідомив, що хоч зафіксовано всю траєкторію польоту ракети по території РП для виключення сценарію її падіння проводиться прочісування місцевості в районі її прольоту.

Як повідомляв Укрінформ, Оперативне командування Збройних сил Польщі поінформувало, що у повітряний простір Польщі з боку України сьогодні вранці зайшов нерозпізнаний повітряний об'єкт. За ним спостерігали сили ППО аж до втрати сигналу на схід від міста Замосць.

Як повідомлялося, під час масованого ракетного удару по Україні 29 грудня РФ атакувала Київ, Львів, Харків, Конотоп, Дніпро, Запоріжжя, Одесу та інші міста.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що Сили оборони України знищили 27 ворожих ударних БпЛА Shahed-136/131 та 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-