Невідомий повітряний об’єкт міг впасти на схід від Замосця - оперативне командування ЗС Польщі

Невідомий повітряний об’єкт міг впасти на схід від Замосця - оперативне командування ЗС Польщі

Укрінформ
Нерозпізнаний об’єкт останній раз з’являвся на радарах у повітряному просторі Польщі на схід від міста Замосць, там теж ведуться його пошуки.

Про це сказав журналістам речник Оперативного командування ЗС РП Яцек Горишевський, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, триває інтенсивна робота над встановленням причини і траєкторії польоту об’єкта.

“Ми вивчаємо записи наших радіолокаційних систем, вони детально аналізуються... Також триває наземний пошук. Наразі у пошуках задіяні понад 20 військових на місці втрати сигналу, аби детально вивчити усі сценарії”, - зазначив Горишевський.

Він зауважив, що сигнал об’єкта був втрачений на схід від міста Замосць, там і відбуваються його пошуки.

“Зараз ведуться пошукові роботи, щоб з’ясувати, чи могло щось впасти на нашу територію”, - констатував речник Оперативного командування.

Читайте також: Нерозпізнаний об’єкт над Польщею: Туск проводить нараду з військовими і силовиками

Польський опозиційний телеканал Republika повідомив, що ракета з території України після 10-ї ранку впала у населеному пункті Вожучин-Цукровня Томашовського повіту. Однак польські військові наразі не підтверджують цю інформацію.

Оперативне командування Збройних сил Польщі поінформувало, що у повітряний простір Польщі з боку України сьогодні вранці зайшов нерозпізнаний повітряний об'єкт. За ним спостерігали сили ППО аж до втрати сигналу. У Польщі не виключають, що це пов'язано з масованим обстрілом України з боку РФ.

Нараду із силовиками і керівниками спецслужб з цього приводу провів глава уряду РП Дональд Туск, схожу нараду планує незабаром президент Польщі Анджей Дуда.

Як повідомлялося, під час масованого ракетного удару по Україні 29 грудня РФ атакувала Київ, Львів, Харків, Конотоп, Дніпро, Запоріжжя, Одесу та інші міста. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що Сили оборони знищили 27 ворожих ударних БпЛА Shahed-136/131 та 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-