В ОБСЄ прокоментували падіння Іл-76: Росія має припинити війну проти України

В ОБСЄ прокоментували падіння Іл-76: Росія має припинити війну проти України

Укрінформ
ОБСЄ закликає Росію припинити війну проти України, що буде найкращим способом для припинення насильства і смертей.

Про це заявив на пресконференції речник ОБСЄ Девід Дедж у контексті вчорашньої катастрофи російського Іл-76 у районі Бєлгорода, передає кореспондент Укрінформу.

"У цій війні вже втрачено занадто багато життів, у тому числі за останні дні. Хоча факти нещодавніх інцидентів ще треба встановити, ОБСЄ може лише вкотре засудити насильство і повторити, що захист життя має першорядне значення. Найкращий спосіб забезпечити це – щоб Росія припинила свою війну проти України", - оголосив речник ОБСЄ заяву щодо вчорашньої авіакатастрофи в районі Бєлгорода.

Присутній на пресконференції чинний голова ОБСЄ, глава МЗС Мальти Ієн Борг додав, що поки замало деталей, щоб дати повноцінний коментар щодо інциденту.

Читайте також: Поспіхом зібрана ІПСО: експерт звернув увагу на суперечливі російські заяви про падіння Іл-76

Як повідомляв Укрінформ, за даними російських Телеграм-каналів, 24 січня у Бєлгородській області РФ розбився літак Іл-76, який використовують для перевезення військової техніки і десанту.

Джерела у ЗСУ зазначили, що цей літак перевозив ракети для ЗРК С-300, які загарбники використовують для масованих обстрілів Харківщини та інших прикордонних регіонів України.

У Міноборони РФ стверджують, нібито в літаку перебували 65 полонених українських військовослужбовців, а також шестеро членів екіпажу і троє супроводжуючих.

Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов повідомив, що обмін полоненими між Росією та Україною мав відбутися 24 січня. За його словами, озвучена російською стороною інформація про те, що військовополонені могли перебувати у літаку Іл-76, який впав у Бєлгородській області, перевіряється.

Він також заявив, що на борту Іл-76 мали перебувати російські високопосадовці, однак в останній момент ФСБ заборонила їм сідати у літак. Крім того, за інформацією розвідки, до моргу у Бєлгороді напередодні доправили лише п’ять тіл, що відповідає чисельності екіпажу судна.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні ситуації навколо падіння російського літака Іл-76 у Бєлгородській області РФ.

25 січня Служба безпеки України повідомила про відкриття кримінального провадження за фактом падіння Іл-76 у Росії за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-