Індія спростовує, що її розвідка схвалила план вбивства сикхського активіста у США

Індія спростовує, що її розвідка схвалила план вбивства сикхського активіста у США

Укрінформ
МЗС Індії спростувало новину американської газети The Washington Post про те, що високопоставлені співробітники розвідки країни нібито схвалили план вбивства сикхського сепаратистського активіста на території США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Речник Міністерства закордонних справ Індії Рандхір Джайсвал заявив у вівторок, що газета наводить «безпідставні й необґрунтовані звинувачення в серйозному питанні».

Він також додав, що індійський уряд вже створив комітет високого рівня, який розслідуватиме це питання, і що «спекулятивні та безвідповідальні» коментарі не допомагають справі.

Газета The Washington Post повідомила в понеділок, що колишній керівник відділу дослідження та аналізу індійського розвідувального агентства та інші високопоставлені чиновники схвалили план вбивства сикхського активіста на американській землі минулого року.

Читайте також: Найбільша демократія світу пішла на вибори: що варто знати про парламентські перегони в Індії

Інформація в новині базувалася на інтерв'ю з кількома офіційними особами у США, Індії та інших країнах, які не були названі.

Зазначається, що сам активіст Гурпатвант Сінгх Паннун, якого нібито планувати вбити у США, визнаний Індією терористом за його участь у сепаратистському русі сикхів, який прагне створити незалежну державу Халістан.

Як повідомляв Укрінформ, торік Канада публічно звинуватила індійський уряд у можливій причетності до вбивства сикхського сепаратистського активіста на канадській землі після того, як отримала дані від розвідувального альянсу «П'ять очей».

Фото: PTI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-