Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні падіння російського Іл-76 - Зеленський

Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні падіння російського Іл-76 - Зеленський

Укрінформ
Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні ситуації навколо падіння російського літака Іл-76 у Бєлгородській області РФ.

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

Він поінформував, що викликав для доповіді щодо ситуації з падіння літака та обміну військовополоненими міністра оборони Рустема Умєрова, Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного, керівника Генерального штабу ЗСУ Сергія Шапталу, очільника Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирила Буданова та главу Служби безпеки України Василя Малюка.

Відео: ОП

"Очевидно, що росіяни граються із життями українських полонених, із почуттями рідних та з емоціями нашого суспільства. Потрібно встановити всі чіткі факти. Настільки, наскільки це можливо, враховуючи, що падіння літака сталося на російській території – поза нашим контролем. "Факти" – це головне слово зараз", – наголосив Президент.

Зеленський підкреслив, що заслухав Головнокомандувача та Генштаб ЗСУ щодо застосування Повітряних сил. Він додав, що ГУР МОУ займається зʼясуванням долі всіх полонених, а СБУ розслідує всі обставини. "І я дав доручення міністру закордонних справ України поінформувати партнерів щодо наявних даних в України. Наша держава буде наполягати на міжнародному розслідуванні", – резюмував глава Української держави.

Читайте також: Радбез ООН попри запит Лаврова сьогодні не обговорюватиме збитий під Бєлгородом літак

Як повідомляв Укрінформ, за даними російських Телеграм-каналів, 24 січня у Бєлгородській області розбився літак Іл-76, який використовують для перевезення військової техніки і десанту.

Джерела в ЗСУ зазначили, що цей літак перевозив ракети для ЗРК С-300. Саме їх використовують для масованих обстрілів Харківщини та інших прикордонних регіонів України.

За даними ЗМІ, в міноборони РФ стверджують, нібито в літаку "перебували 65 полонених українських військовослужбовців", а також шестеро членів екіпажу і троє супровідників.

Читайте також: Російський Іл-76 могла збити своя ж система ППО - німецький експерт

Як повідомив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов, обмін полоненими між Росією та Україною мав відбутися 24 січня. За словами представника ГУР, озвучена російською стороною інформація про те, що військовополонені могли перебувати у літаку Іл-76, який впав у Бєлгородській області, перевіряється.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-