Сеул попередив ООН про непередбачувані наслідки від передачі Пхеньяном ракет Росії

Сеул попередив ООН про непередбачувані наслідки від передачі Пхеньяном ракет Росії

Укрінформ
Порушення КНДР і Росією численних резолюцій Ради Безпеки ООН, коли Пхеньян передав російській стороні балістичні ракети з можливостями доставки ядерних боєголовок, створює наслідки для глобального нерозповсюдження, які важко уявити.

Про це заявив у понеділок у Нью-Йорку постійний представник Південної Кореї при ООН Хван Чжун Кук, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Оскільки безпрецедентним є те, що резолюції РБ ООН були настільки грубо та серйозно порушені постійним членом Радбезу відтоді, як у 2006 році був встановлений режим санкцій проти КНДР, наразі важко уявити наслідки», - зауважив представник Південної Кореї.

Він підкреслив, що застосування Росією цих ракет проти України суттєво впливає на глобальні домовленості щодо нерозповсюдження ядерної зброї, а також для безпеки Корейського півострова. Бо йдеться про передачу Пхеньяном балістичної ракети малої дальності, яка, за твердженнями режиму, здатна нести ядерні боєголовки.

Крім того, це створює для КНДР можливість отримувати прибутки на розвиток своїх ракетно-ядерних програм та ще більше погрожувати регіону й світу.

«Моя делегація дуже стурбована недавнім візитом міністерки закордонних справ КНДР Чхве Сон Хуей до Москви, яку супроводжував високопоставлений чиновник, відповідальний за розвиток і виробництво озброєнь», - продовжив дипломат.

Читайте також: КНДР продає Росії ракети не лише задля прибутку, а й щоб випробувати їх у бою - Bloomberg

У цьому зв’язку він висловив занепокоєння, що північнокорейська делегація мала при собі документи, випадково помічені медіа, які вказували на зацікавленість КНДР продовжувати військове співробітництво з Росією.

«Прикро бачити, що таке кричуще порушення численних резолюцій Ради Безпеки вчиняє ніхто інший, як постійний член Ради Безпеки. Тож моя делегація засуджує поточні військові операції між Росією та КНДР»,- заявив представник Південної Кореї.

Він також виступив із рішучим закликом до Російської Федерації негайно вивести її сили з території України та покласти край жорстокій війні.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок в Нью-Йорку відбулося засідання Ради Безпеки ООН, пов’язане з війною, розв’язаною РФ проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-