Голова Служби зовнішньої розвідки назвав регіони, над якими Росія боїться втратити контроль

Голова Служби зовнішньої розвідки назвав регіони, над якими Росія боїться втратити контроль

Укрінформ
Росія сподівається, що перемога над Україною допоможе відновити контроль над колишніми республіками СРСР.

Про це йдеться у статті голови Служби зовнішньої розвідки України Олександра Литвиненка, опублікованій на сайті відомства, передає Укрінформ.

«Перемога над Україною має відкрити шлях для відновлення контролю над колишніми республіками СРСР, але вже на нових/старих неприкритих комуністичною ідеологією засадах російського імперіалізму. У Росії чітко усвідомлюють: якщо впаде Україна, то повернути інші колишні радянські республіки буде вирішуваним завданням, якщо ж Україна встоїть, то втрата контролю над Південним Кавказом і Центральною Азією - лише питання часу. Саме це визначає дії росіян у цих регіонах», - написав Литвиненко.

Читайте також: Організатори воєн у світі координують свої дії - голова Служби зовнішньої розвідки

Як він зазначив, Росія вважає, що, напавши на Україну, одночасно воює із Заходом, насамперед із США. Тому ще однією її метою є створення політичних і військових умов для дальшої боротьби із Заходом за відновлення Російської/Радянської імперії в обширах її найбільшої експансії після Другої світової війни.

За словами голови СЗР, у Росії переконані, що Захід у разі другої за три роки після Афганістану нищівної поразки швидко втрачатиме вплив у світі. «Це побачать держави-ревізіоністи, погляди яких прикуті до України, та усвідомлять: вже можна. А отже, де-факто, а зрештою і де-юре встановлюватимуть правила у власних зонах відповідальності/впливу. В результаті вже за кілька років у світі встановиться новий багатополярний порядок, де всі важливі питання вирішуватимуть і отримуватимуть відповідну користь кілька великих держав, однією з яких буде Росія», - пише Литвиненко.

Читайте також: Голова Служби зовнішньої розвідки сказав, що саме змінила угода про співробітництво з Британією

За його словами, у РФ усвідомлюють, що не лише омріяна перемога над Україною матиме глобальний ефект, а й те, що "досягти своїх цілей в Україні Росія не може, не зруйнувавши глобальний порядок".

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Румунії Лумініца-Теодора Одобеску заявила, що Росія має зазнати стратегічної поразки, оскільки, напавши на Україну, вона поставила під загрозу безпеку всієї Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-