Росія повинна зазнати стратегічної поразки в Україні - глава МЗС Румунії

Росія повинна зазнати стратегічної поразки в Україні - глава МЗС Румунії

Укрінформ
Росія повинна зазнати стратегічної поразки, оскільки, напавши на Україну, вона поставила під загрозу безпеку всієї Європи.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила міністр закордонних справ Румунії Лумініца-Теодора Одобеску під час панельної дискусії "Росія: Що далі?" на Всесвітньому економічному форумі у Давосі.

"Йдеться не лише про Україну. Йдеться про безпеку Європи. І Росія повинна стратегічно зазнати поразки в Україні. Якщо цього не станеться, вона може не зупинитися на українському кордоні", - сказала Одобеску.

Вона нагадала, що Румунія має безпосередній історичний досвід контактів з РФ у різних її іпостасях, а тому "в нас жодних ілюзій щодо сьогоднішньої Росії".

"Ми бачили це під час війни в Україні, але ми також бачили це безпосередньо в Румунії, ми мали інциденти з російськими безпілотниками, які впали на нашу територію... І якщо комусь іще потрібні докази, просто подивіться на заморожені конфлікти по всьому Чорноморському регіону, або на окупацію Криму в 2014 році", - заявила глава румунського МЗС.

Читайте також: Умєров і міністр оборони Румунії обговорили ініціативу з розмінування Чорного моря

При цьому, додала вона, "йдеться не лише про Україну".

"Для нас факти дуже зрозумілі. Росія повертає ревізіонізм у міжнародні відносини. Росія жорстоко оскаржує міжнародний порядок, який ми створили після Другої світової війни. Росія використовує дискредитовані концепції, такі як сфери впливу, яким немає місця в нинішньому столітті", - констатувала Одобеску.

За її словами, для Румунії є чітко зрозумілим, що "потрібно залишатися вірними нашим цінностям і демократичним принципам, нашій непохитній підтримці України".

Читайте також: Україна та Румунія почали переговори щодо угоди про гарантії безпеки

Глава МЗС запевнила, що Румунія продовжуватиме підтримувати Україну "стільки, скільки буде потрібно". А також закликала посилити санкції проти РФ, проти відповідальних за воєнні злочини, в тому числі за злочин агресії.

Як повідомляв Укрінформ, у швейцарському Давосі проходить Всесвітній економічний форум. На захід зібралися понад сто глав держав і урядів. Президент України Володимир Зеленський у вівторок виступив перед його учасниками зі спеціальною промовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-