Південна Корея, США та Японія засудили Пхеньян за надання зброї Росії

Південна Корея, США та Японія засудили Пхеньян за надання зброї Росії

Укрінформ
На зустрічі в Сеулі сьогодні ядерні посланці Південної Кореї, США та Японії засудили Північну Корею за її торгівлю зброєю з РФ, нещодавні ракетні випробування та все більш ворожу риторику.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Як зазначається високопосадовець США у справах Північної Кореї Чон Пак заявив, що передача Пхеньяном балістичних ракет малої дальності та іншої зброї РФ для використання проти України, а також порушення прав людини проти північнокорейців вимагають уваги та скоординованих дій.

"США також глибоко стурбовані нещодавнім зростанням ворожої риторики, особливо щодо Республіки Корея, з боку режиму КНДР", - сказав Пак.

Останніми роками Південна Корея, США та Японія посилили спільні зусилля зі стримування Північної Кореї, зокрема тристоронні зустрічі та систему обміну даними про попередження про ракети у грудні.

Зустріч посланців відбулася за декілька днів після того, як північнокорейський лідер Кім Чен Ин закликав змінити конституцію своєї країни, щоб Південна Корея розглядалася у ній як "головний ворог", заявивши, що Пхеньян не має наміру уникати війни, якщо вона станеться.

Представник Японії Хіроюкі Намазу засудив запуск балістичної ракети Пхеньяном та заявив, що необхідно ретельно стежити за тим, що РФ може надавати Північній Кореї в обмін на надане озброєння.

Читайте також: Південна Корея ввела нові санкції проти КНДР на тлі запуску гіперзвукової ракети

Як повідомлялося, 4 січня координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Росія придбала у Північної Кореї балістичні ракети. Їх уже використали для ударів по Україні.

За даними The Wall Street Journal, КНДР могла передати російській армії кілька десятків балістичних ракет для ударів по Україні.

Згодом з'явилася інформація, що окупанти завдали удару по Харкову північнокорейськими ракетами. В Офісі генпрокурора заявили, що отримали перші докази використання армією РФ ракет із Північної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-