Білий дім звернувся до Конгресу із запитом про додаткове фінансування допомоги Україні

Білий дім звернувся до Конгресу із запитом про додаткове фінансування допомоги Україні

Укрінформ
Адміністрація президента США Джо Байдена звернулася з офіційним листом до Конгресу щодо виділення додаткового фінансування для вирішення критичних потреб, у тому числі для допомоги Україні, а також країнам, постраждалим від війни РФ.

Текст звернення оприлюднений у четвер на сайті Білого дому, передає Укрінформ.

«Сьогодні адміністрація надсилає до Конгресу запит про додаткове фінансування для задоволення трьох груп критично важливих потреб у екстреному фінансуванні», - зазначається в документі.

При цьому пропонується виділити кошти у межах потенційної короткострокової резолюції Конгресу, яка діятиме в першому кварталі 2024 фінансового року (з 1 жовтня поточного року – ред.).

На першій позиції зазначена потреба подальшої підтримки України.

Читайте також: Підтримка України важлива для союзників в Європі та нацбезпеки США – Білий дім

«Попередні додаткові асигнування на пряму військову допомогу, економічну та гуманітарну допомогу, а також іншу підтримку були витрачені або майже витрачені. Адміністрація просить додаткове фінансування оборонної, економічної та гуманітарної допомоги з метою підтримки України, а також країн і вразливих верств населення в усьому світі, які постраждали від неспровокованого та жорстокого вторгнення РФ в Україну»,- зауважується в листі.

Запит включає понад $13 мільярдів на допомогу у сфері безпеки, $8,5 мільярда на економічну й гуманітарну підтримку України через фонди Держдепартаменту та USAID, а також $2,3 млрд по лінії Мінфіну США, щоб Україні не довелося покладатися на кабальне фінансування Китаю або з інших джерел.

Читайте також: Посол США в ОБСЄ підтвердив передачу Штатами доказів російських злочинів до МКС

У цьому контексті також наголошується, що Сполучені Штати націлені на підтримку глобальному опору війни РФ, а також на забезпечення надійної альтернативи примусовому кредитуванню та інфраструктурним проєктам Китаю в бідних країнах. З цією метою Білий дім також просить Конгрес виділити $3,3 мільярда для забезпечення програм Світового банку, а також забезпечити позики для реалізації програм МВФ.

«Крім того, адміністрація просить виділити $200 мільйонів на протидію дестабілізуючій діяльності ПВК «Вагнер» та інших російських злочинців в африканських країнах, що включає фінансування для зміцнення демократичних інститутів і безпеки африканських країн»,- додається в листі.

Читайте також: Для України важливо мати змогу вражати російські пункти управління – посол Штатів в ОБСЄ

Іншою проблемою, яка потребує критично важливого фінансування, зазначена підтримка американських громад по всій країні, які зазнали втрат від природних катастроф, викликаних екстремальними погодними умовами. Крім того, в документі міститься запит на зусилля щодо зменшення припливу наркотиків через американський кордон.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні минулого року Конгрес США ухвалив масштабний пакет фінансування підтримки України, а також союзників та партнерів на понад $40 мільярдів. Це фінансування дозволило забезпечити виділення постійних траншів військової, економічної й гуманітарної підтримки Україні, а також посилити військову присутність НАТО у Східній Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-