Підтримка України важлива для союзників в Європі та нацбезпеки США – Білий дім

Підтримка України важлива для союзників в Європі та нацбезпеки США – Білий дім

Укрінформ
Допомога Україні в її протистоянні російській агресії повною мірою відповідає інтересам нацбезпеки США, а також безпеки європейських союзників по НАТО, перед якими Сполучені Штати мають зобов’язання за статтею 5 Північноатлантичного договору.

Про це заявив у середу під час онлайн-брифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Це важливо не лише для народу України, але й для наших європейських союзників і партнерів, особливо наших союзників по НАТО, враховуючи, що бойові дії ведуться поблизу багатьох із союзників по НАТО»,- зазначив представник адміністрації Байдена.

Читайте також: Для України важливо мати змогу вражати російські пункти управління – посол Штатів в ОБСЄ

Він підкреслив, що підтримка України також важлива для національної безпеки американського народу. І якщо деякі американці цього не відчувають або не розуміють, то вони мають усвідомити, що в разі перемоги РФ й окупації України Путін не зупиниться, додав Кірбі.

У такому разі, за його словами, нинішні фінансові витрати будуть непорівнянними з тим, чим американцям доведеться платити, якщо дозволити РФ просуватися далі. І це також стосується життів американських військових у разі необхідності захисту союзників по НАТО в Європі згідно із зобов’язаннями за Північноатлантичним договором, підкреслив Кірбі.

«Отже, ця битва є набагато масштабнішою, ніж просто за суверенітет України, хоча насамперед, йдеться про це», - зауважив представник Білого дому.

Читайте також: Білий дім офіційно заперечив участь військових США у війні на боці України

У цьому контексті він наголосив, що Сполучені Штати продовжать зосереджуватися на підтримці України в умовах її протистояння агресії РФ.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація США готується оголосити про виділення Україні нового пакета військової допомоги, який, зокрема, включатиме ракети для систем Patriot та HIMARS, протитанкові та інші озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-