Країни Перської затоки наполягають на продовженні зернової угоди

Країни Перської затоки наполягають на продовженні зернової угоди

Укрінформ
Країни Перської затоки виступають за якнайшвидше продовження зернової угоди, адже ініціатива є розв'язанням гуманітарних проблем і забезпеченням продовольчої безпеки для багатьох країн.

Про це заявив генеральний секретар Ради співробітництва арабських держав Перської затоки Джасем Мухаммед аль-Будайві, передає Укрінформ із посиланням на Al-Awsat.

На зустрічі з послом України в Саудівській Аравії Анатолієм Петренком аль-Будайві також зазначив, що всі учасники Ради підтримують мирні зусилля щодо врегулювання розв’язаної Росією війни.

Читайте також: Держдеп: Відновлення «зернової угоди» - це не регіональна, а глобальна проблема

Генеральний секретар також наголосив, що позиція Ради щодо війни в Україні ґрунтується на принципах міжнародного права і Статуту Організації Об'єднаних Націй, збереженні міжнародного порядку на основі поваги до суверенітету, територіальної цілісності та політичної незалежності держав тощо.

Читайте також: Штати не обговорюють супровід суден з українським зерном у Чорному морі – Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, 17 липня Москва заявила про вихід із «зернової угоди», укладеної торік у липні у Стамбулі. Після цього міноборони РФ оголосило, що розглядатиме судна, які йдуть в українські порти, як військові цілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-