Держдеп: Відновлення «зернової угоди» - це не регіональна, а глобальна проблема

Держдеп: Відновлення «зернової угоди» - це не регіональна, а глобальна проблема

Укрінформ
Державний департамент США підкреслив, що відновлення поставок зернових з України через Чорне море є проблемою, яка носить не регіональний, а глобальний характер.

З відповідною заявою виступив у четвер під час пресбрифінгу в Вашингтоні заступник речника Держдепу Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Звісно, ми прагнемо, щоби зерно йшло максимально в усі країни, які його потребують. І це не лише регіональна проблема (в масштабах – ред.) Східної Європи, Африки, це глобальна проблема», - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: Жменька пожертвувань від Москви не виправить наслідки виходу із «зернової угоди» - генсек ООН

Він наголосив, що українське продовольство й зокрема зернова продукція є «неймовірно важливими». У цьому зв’язку він нагадав, що Чорноморська зернова ініціатива забезпечувала постачання цієї продукції в різні країни.

«І ми продовжуємо закликати Росію знову приєднатися до неї», - зауважив Пател.

Читайте також: Держдеп про «безкоштовне зерно» Путіна: Важливі не слова, а дії

Як повідомляв Укрінформ, 17 липня Москва заявила про вихід із «зернової угоди», укладеної торік у липні у Стамбулі. Після цього міноборони РФ оголосило, що розглядатиме судна, які йдуть в українські порти, як військові цілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-