У Таллінні відбувся показ фільму «Крим. Вкрадений півострів»

У Таллінні відбувся показ фільму «Крим. Вкрадений півострів»

Фото
Укрінформ
У рамках Українського кіноклубу в Естонії у кінотеатрі Sõprus у Таллінні відбувся показ документального фільму режисера Богдана Знакова «Крим. Вкрадений півострів», організований Асоціацією українських організацій в Естонії, Fresh Production Group та за підтримки Посольства України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Асоціації українських організацій в Естонії.

За повідомленням, показ фільму відкрила посол України в Естонії Мар’яна Беца, новообраний член Парламенту Естонії Марко Мікхельсон і голова Асоціації українських організацій в Естонії Володимир Паламар.

За словами пані посла, мир може настати тільки тоді, коли вся територія України буде деокупована, включаючи території Донбасу та АРК Крим.

«Коли російські війська залишать територію України, а російське керівництво буде притягнуто до відповідальності за міжнародні злочини геноциду, агресії та воєнні злочини. Вчора ми бачили важливе рішення Міжнародного кримінального суду щодо видання ордера на арешт путіна. Це історичне рішення, яке говорить про те, що відповідальність неминуча», – підкреслила вона.

Марко Міхельсон, відомий естонський політик зазначив, що в Естонії відбулись парламентські вибори і їх результат означає перемогу не тільки для естонського суспільства, а й для всіх українців.

«Естонія продовжує свою активну зовнішню політику, підтримуючи Україну у її війні за незалежність та притягненні росії до відповідальності. Естонія ніколи не визнає незаконну анексію Криму. Підтримка, яку ми надаємо Україні буде лише збільшуватись. Ми чекаємо на перемогу України, чекаємо разом з вами на Крим, щоб і естонці теж могли його відвідувати», – зауважив член Рійгікогу.

Голова правління Асоціації Володимир Паламар розповів про допомогу організації українському народу з 2014 року та наголосив на тому, що підтримка продовжується дотепер, зокрема станом на зараз триває збір на міношукачі для військових ЗСУ. 

Нагадаємо, Асоціація українських організацій в Естонії організувала у Таллінні літературно-музичний вечір до Шевченківських днів.

Фото: Асоціація українських організацій в Естонії, Embassy of Ukraine in the Republic of Estonia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-