Пам’ять Тараса Шевченка вшанували у центральному парку Буенос-Айреса

Пам’ять Тараса Шевченка вшанували у центральному парку Буенос-Айреса

Фото
Укрінформ
У центральному парку Буенос-Айреса «Трес де Фебреро», біля пам’ятника Великому Кобзарю, 19 березня провели урочистий захід, присвячений 209-й річниці від дня народження Тараса Шевченка.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Аргентині.

Зауважується, що захід відбувся за участі представників українських громадських, релігійних, молодіжних організацій, співробітників Посольства України та польських і литовських громад.

До присутніх звернулися Посол України Юрій Клименко, віцепрезидентка Української центральної репрезентації в Аргентинській Республіці Марія Зінько, представниця Фундації Тараса Шевченка та президентка Молодіжної організації «Пласт» Адріана Чам Василик.

«Посол України привернув увагу до унікальності Тараса Шевченка – символу української нації, безсмертного борця за вільну та самостійну Україну, – його пророчих дум. Заклик Великого Кобзаря: «Борітеся – поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава. І воля святая! – це наш дороговказ до перемоги, миру та процвітання», – акцентував Ю. Клименко», – йдеться в повідомленні.

Також пролунали музичні твори на поезію Тараса Шевченка. Учні української суботньої школи продекламували окремі строфи віршів Кобзаря.

Нагадаємо, у Законодавчому органі міста Буенос-Айрес відбувся захід на підтримку України, у якому взяли участь делегації українського громадянського суспільства та Посольства України в Аргентинській Республіці.

Фото: Посольство України в Аргентині / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-