Україна має негайно отримати далекобійну артилерію й літаки F-16 – Гербст

Україна має негайно отримати далекобійну артилерію й літаки F-16 – Гербст

Укрінформ
Для негайного посилення ЗСУ, припинення кровавої бійні навколо Бахмута та підготовки успішного контрнаступу українських сил, адміністрація США має забезпечити Україну можливостями далекобійної артилерії, а також винищувачів F-16.

Таку позицію висловив у коментарі Укрінформу експосол США в Києві, зараз директор Євразійського центру «Атлантичної ради» Джон Гербст, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Найголовніше – це дати Україні артилерію великої дальності, а також F-16»,- зауважив колишній високопоставлений дипломат.

Читайте також: Ідуть переговори про пошук платформи щодо надання Україні тактичної авіації – Резніков

Він пояснив, що з далекобійними вогневими можливостями українці могли б одразу зупинити криваву бійню навколо Соледара й Бахмута. Крім того, літаки могли б забезпечити успішний контрнаступ ЗСУ або ж суттєво завадити будь-якому очікуваному наступу росіян.

Гербст також зауважив, що з урахуванням часу, необхідного для підготовки керування літаками F-16, потрібно вже сьогодні розпочинати навчання українських пілотів.

«Я думаю, якби адміністрація (в Вашингтоні – ред.) усвідомлювала необхідність для власних інтересів США допомогти Україні швидко перемогти путіна, вони зробили б це»,- підкреслив колишній американський посол.

Читайте також: У питанні передачі F-16 слово Німеччини не є ключовим – Кулеба

Коментуючи настрої в Конгресі щодо продовження масштабної підтримки України – з огляду на позицію окремих політичних груп, Гербст зауважив, що «ізоляціоністське крило Республіканської партії сьогодні є слабшим, ніж до проміжних виборів». Він підкреслив, що вони (ізоляціоністи – ред.) все ще становлять значну меншість. 

«Я не думаю, що вони зможуть зупинити надання допомоги»,- додав експерт.

Експосол США в Києві також підкреслив, що останні корупційні скандали в Україні теоретично могли б «дуже негативно» вплинути на процес подальшої підтримки з боку США.

«Але я думаю, що президент Зеленський і його уряд впоралися з цим добре»,- зауважив Гербст. 

Читайте також: Генерал Годжес про танки й літаки для України: Заходу треба припинити стримувати себе

Він також висловив очікування щодо наступних кроків в контексті боротьби з корупцією в Україні, що, за його словами, очевидно, захочуть побачити в Конгресі в плані нагляду за використанням американської допомоги.

Як повідомлялося, напередодні колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон закликав адміністрацію Сполучених Штатів надати Україні всі види озброєнь, які вона просить, включно з літаками, танками й далекобійною артилерією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-