Генерал Годжес про танки й літаки для України: Заходу треба припинити стримувати себе

Генерал Годжес про танки й літаки для України: Заходу треба припинити стримувати себе

Укрінформ
Генерал-лейтенант США у відставці Бен Годжес сподівається, що після надання Україні двох систем Patriot західні партнери ухвалять позитивні рішення і щодо танків та літаків F16.

Про це Годжес сказав в інтерв’ю РБК-Україна, передає Укрінформ.

Генерал зазначив, що одна батарея Patriot зі США і одна батарея з Німеччини значно посилять можливості України. Водночас він зауважив, що треба бути реалістами: батареї Patriot з шістьма-сімома пусковими установками достатньо для захисту одного великого міста, якщо її належно інтегровано в систему інших систем ППО/ПРО.

Читайте також: Україні треба вдосконалювати ППО та бити по місцях, де росія тримає ракети — генерал Годжес

«Я вважаю, що Захід не бажав надавати деякі речі через перебільшену стурбованість ескалацією з боку росії. Не думаю, що росіяни насправді зможуть вдатися до ескалації, і тому нам потрібно припинити стримувати себе. Радий, що США, Німеччина та Франція оголосили про надання броньованих машин, які дуже допоможуть у наступальних операціях. Сподіваюся, що далі будуть танки, разом з ATACMS та дронами Grey Eagle та Reaper і літаками F16. Але гарантії немає», - сказав Годжес,

Як повідомлялося, українські військові мають розпочати тренування із системою протиповітряної оборони Patriot у США вже наступного тижня.

Фото: Ministry of Defense of Ukraine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-