Ідуть переговори про пошук платформи щодо надання Україні тактичної авіації – Резніков

Ідуть переговори про пошук платформи щодо надання Україні тактичної авіації – Резніков

Укрінформ
Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що наразі ведуться переговори із західними партнерами про пошук платформи для надання Україні тактичної авіації.

Про це він сказав на спільній пресконференції з віцепрем'єр міністром — міністром національної оборони Польщі Маріушем Блащаком у Києві, інформує у Телеграмі пресслужба Міноборони, передає Укрінформ. 

«Що це буде — F-16, Gripеn — це питання дискусій з партнерами з країн НАТО», - сказав міністр.

Він зазначив, що з огляду на ймовірний наступ росіян, Україна веде переговори з партнерами щодо отримання далекобійних засобів ураження з дальністю від 150 км, оскільки таке озброєння, на прикладі РСЗО HIMARS, довело свою ефективність на полі бою.

«Вони бояться HIMARS, тому всі свої важливі склади з паливом, амуніцією, командні пункти винесли за 120 км від лінії фронту. Тому ми обговорюємо з партнерами засоби ураження дальністю 150 км. Тоді ми зможемо в місця концентрації ворога завдавати ураження і не дати піти їм в цей наступ легкою прогулянкою», — резюмував Резніков.

Читайте також: Резніков провів онлайн-зустріч із міністрами оборони країн-учасниць «танкової коаліції»

Як повідомлялося, 2 лютого Резніков заявив, що Україна гарантує партнерам, що далекобійні ракети не битимуть по території рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-