Британський уряд вперше заблокує закон у Шотландії

Британський уряд вперше заблокує закон у Шотландії

Укрінформ
Уряд Великої Британії ухвалив безпрецедентне рішення накласти вето на законопроєкт шотландського парламенту.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив британський міністр у справах Шотландії Алістер Джек.

“Я вирішив ухвалити наказ, відповідно до пункту 35 Акту про Шотландію від 1998-го року, яким не допустити законопроєкт парламенту Шотландії про Реформу гендерного визнання до отримання королівського схвалення”, - сказав Джек.

За його словами, “після детального та ретельного розгляду усіх рекомендацій та політичних наслідків, я занепокоєний, що це законодавство матиме негативний вплив на дотримання всебританського законодавства про рівність”.

Читайте також: В МЗС Британії закликатимуть США та Канаду прискорити підтримку України

Він наголосив, що “рішення ухвалював не просто”.

“Я дійшов висновку, що це - необхідні та правильні дії”, - зауважив міністр.

Джек висловив сподівання, що уряду Британії та Шотландії вдасться домовитися, у разі повторного внесення заблокованого законопроєкту на розгляд шотландського парламенту.

Читайте також: Суд заборонив Шотландії проводити референдум про незалежність без дозволу Лондона

Нагадаємо: законопроєкт про реформу гендерного визнання, який значно спрощує офіційну зміну статі, було ухвалено шотландським парламентом наприкінці минулого року. Однак уряд Британії висловив побоювання, що ухвалення цього законопроєкту викличе юридичну колізію, коли люди з офіційно зміненою у Шотландії статтю, матимуть відмінну стать, перебуваючи у інших регіонах країни.

Зауважимо, що Акт про Шотландію дає уряду Великої Британії право не допускати ухвалення шотландським парламентом законопроєктів, здатних мати негативний ефект на всебританське законодавство. Однак з часу ухвалення у 1998-му році, це положення Акту ще жодного разу не було застосовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-