До Литви не пустили позбавленого громадянства чоловіка колишньої подруги шойгу

До Литви не пустили позбавленого громадянства чоловіка колишньої подруги шойгу

Укрінформ
Прикордонна служба Литви не пустила до країни чоловіка матері дітей міністра оборони росії сергія шойгу Адольфаса Камінскаса, який нещодавно був позбавлений литовського громадянства.

Про це повідомляє LRT, передає Укрінформ.

Прессекретар Служби охорони держкордону Литви Гедрюс Мішутіс заявив, що Камінскас прилетів до Литви в неділю, 25 грудня, зі Стамбула. Він пред'явив прикордонникам недіючий паспорт Литви, потім російський паспорт, проте через запроваджені восени в Литві та інших країнах регіону обмеження для російських громадян Камінскас не зміг потрапити до країни і як громадянин росії.

Після виконання всіх формальностей прикордонники відправили його назад до Стамбула, заявив Мішутіс.

Про позбавлення Камінскаса громадянства Литви Міністерство внутрішніх справ заявило у грудні. Рішення було ухвалено, оскільки Камінскас став громадянином росії, при тому, що він не має права на подвійне громадянство.

Читайте також: Латвія відмовила у притулку експолковнику фсб, який з 2015-го мав посвідку на проживання

Як повідомлялося, Адольфас Камінскас одружився з громадянкою рф Оленою Шебуновою, колишньою подругою міністра оборони росії сергія шойгу, від якого в неї двоє дітей.

Олені Камінскас раніше було анульовано посвідку на проживання в Литві. Також їй заборонено в'їзд до Литви на п'ять років та до країн Шенгенської угоди - на три роки.

Фото: ©AP/Scanpix

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-