Чоловіка колишньої подруги шойгу позбавили громадянства Литви

Чоловіка колишньої подруги шойгу позбавили громадянства Литви

Укрінформ
Нинішній чоловік колишньої подруги глави міноборони рф сергія шойгу Олени Камінскас (раніше Шебунової) Адолфас Камінскас позбавлений литовського громадянства.

Про це повідомляє LRT, передає Укрінформ.

Як зазначається, рішення про позбавлення громадянства ухвалила міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайтеє з урахуванням подання Департаменту міграції. Міграційне відомство зазначило, що Камінскас раніше став громадянином російської федерації й не має права на множинне громадянство.

Департамент міграції провів самостійне розслідування, оскільки Камінскас відмовляється спілкуватись. Те, що Камінскас отримав громадянство рф, підтверджує витяг з Реєстру юридичних осіб росії.

Відділ журналістських розслідувань LRT повідомляв, що Камінскас одружений з громадянкою росії Оленою Камінскас, раніше Шебуновою. Вона колишня подруга міністра оборони росії шойгу, від якого у неї двоє дітей. У Камінскасів також є ще двоє дітей.

Читайте також: Військова підтримка Литви Україні досягла €280 мільйонів

Напередодні Вільнюський окружний адмінсуд залишив у силі рішення Департаменту міграції про анулювання посвідки на проживання в Литві Олені Камінскас. Також їй заборонено в'їзд у Литву на 5 років і в країни Шенгенської угоди на 3 роки.

МВС Литви підготувало проєкт змін до урядової постанови з метою покращення ухвалення рішень щодо позбавлення громадянства країни в тих випадках, коли особа отримує громадянство іншої країни. В них змінюється опис документів, пов'язаних з порядком отримання, розгляду литовського громадянства, за яким зараз документи про право на подвійне громадянство слід надати протягом півроку. Литовське МВС пропонує скоротити цей термін до трьох місяців.

Читайте також: Суд дозволив знести Дім москви у Вільнюсі

Нині у Литві набрав чинності посилений порядок використання литовського громадянства, якщо особа набула громадянства іншої країни. Зміни ініціювали після скандалу, коли з'ясувалося, що позашлюбна донька сергія шойгу отримала литовське громадянство, а Камінскас, який удочерив її, у свою чергу став громадянином росії.

Фото: ©AP/Scanpix

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-